Det var en gang en gjetergutt som lå under den varme dundynen sin. Da så han for sitt indre øye – uten å vite om han drømte eller var våken – hvordan det lille barnet lå i den harde krybben sin på en håndfull strå og frøs, fordi det ingen dyne hadde.
Han så tydelig både barnet som lå på det fattige leiet, og seg selv, som lå under dynen.

“Dette er for galt” tenkte han, “her ligger du godt og varmt mens det lille barnet må fryse i stallen”.

Og i et hopp var gjetergutten ute av sengen og rullet dynen sin sammen, og han tok den under armen for å bære den til det sted hvor han hadde sett barnet.

Men da han gikk med dynen under armen, barfotet og hurtig over snømarkene, stod med en gang en lysende engel foran ham.

Og engelen sa ” Vær uten sorg og bekymring, du gode menneske. Det lille barnet fryser for alle menneskers skyld også for din.
Men du skal engang sitte ved barnets side i himmelen, og når klokkene ringer juledagen inn, da kan du ryste dynen utover jorden, så dunene danser og virvler nedover mot marken”.

Og når det nå snør på juledagen, da vet vi at gjetergutten ryster dundynen, så de lette, hvite dunene danser og virvler  og hyller alt inn i uskyldens farve.
Og busker og trær og skog og mark sover rolig under det lune teppet som engang ble gitt det himmelske barn, og som derfor kommer alle skapninger til gode.

venner for livet

Denne legenden er hentet fra en bok av Anne Lise Mellby, første gang jeg la deg ut på vgb.no var i 2006, på denne bestemte datoen.

Den er dedikert alle mine bloggvenner -  kjente og ukjente – men først og fremst en ung mann jeg aldri hadde blitt ”kjent” med uten denne tiden på vgb.
Måtte glede og lykke følge deg på veien….. og jeg skal riste dundynen litt ekstra for deg denne kvelden……

Bildet er  dog bare til deg, for jeg har også en liten gutt i livet mitt – når jeg ser dette bildet egentlig to.
Så liten kan man være og likevel så sterk.

Gratulerer med dagen fra phenixmum & Pøbelen hennes

-  sistnevnte har akkurat har startet innhøstingen av juletreet (som kom opp i går)…

Hmmmmm…..

Tips oss hvis dette innlegget er upassende