Fredag er pizzadag hos oss.  Min elskede er en avansert pizzakunstner og har hovedansvaret for den prosessen.

Husets pizza er inspirert av Italia og den aller beste er  steinovnsbakt. Det er ikke noe hvermansen har – men vi har ihvertfall gått til innkjøp av en pizzaovn – og etter en del trening funnet frem til hvordan vi skal få best mulig resultat med ovnen.

 

Pizzadeigen lager du  av

7,5 dl mel (gjerne finbakst)
½ pakke tørrgjær
3 ss olivenolje
1 ts salt
3 dl lunkent vann.
Eltes godt og settes til heving i ca 40 minutter

Vi lager ofte to typer saus til pizzaen


Tomatsaus 
I boks Mutti hakkede tomater
I boks Mutti tomatpure
3 ss olivenolje
1,5 dl lunkent vann
Godt med salt og pepper

Alt blandes kaldt og denne kan du oppbevare i kjøleskapet på et glass med lokk i minst en uke. 

og en Creme Fraiche saus
 
1 dl creme fraiche
3 ss finhakket persille
3 olivenolje
salt og pepper
1 fedd hakket hvitløk 

Denne sausen lager du noen timer før du skal bruke den og setter kaldt i kjøleskapet.

Bunnene kjevles ut tynt og legges på bakepapir.
Sett ovnen på max 300’C og legg inn bunnen og bakepapiret – her må du passe på !
Etter 1 minutt trekker du bakepapiret ut og lar bunnen steke i et minutt til.

Så kan du velge hva slags saus du ønsker og smøre et tynt lag på den forstekte bunnen. 
Revet ost i blanding, mozarella, modnet jarlsberg, gruyere og cheddar er godt  - et dryss med oregano og kanskje litt flaksalt på osten.

Fyll på pizzaen er litt etter hva kjøleskapet er fyllt med.


 Mine forslag kan du blande etter hva du liker best.

 -ferske tomatskiver og rødløk
-sorte oliven og artisjokker
-pepperoni og små italienske kjøttboller
-tynne skiver spekeskinke og roquefort
-marinert kyllingfilet og vårløk
-røkt paprika og soltørkede tomater
-hamburgerrygg og aromachampignon
-st.agur, ridderost og chevre
-tynne skiver roastbeef, bløde løg og kapers
-reker og røkt laks med dill og frisk sitron

 

Husk å avpasse mengden av fyll  - det er bedre med litt for lite fyll enn for mye. Bunnen må ikke miste sin sprøhet og fyllet skal ikke flyte utover kanten. Sett gjerne fyllet frem i noen boller og la hver enkelt lage sin egen variant.

Pizzaen stekes i ca 3 minutter på 2/3 av max varme ( les bruksanvisningen på ovnen) – har du ikke pizzaovn, så gjør det ikke noe. Du kan skaffe deg en stekeplate som passer i langpannen i komfyren din eller en som kan settes i utegrillen  (forutsatt at du har lokk på grillen da).
Vi har lavet slike pizzaer i flere år i helt vanlig komfyr og brukt sterk varme 230’C og gjerne pizzafunksjonen på komfyren.


God tid og nok rødvin må til 

:)

Nei – det bildet av bakeforkle har jeg ikke tatt selv – og jeg kjenner IKKE vedkommende :)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende