Velkommen til den lille byen Lech, kåret til Europas vakreste landsby i 1994. 

Det lille snev av luksus står det eksklusive vareutvalget for og glasset med Schlumberger som serveres mens du venter.

 

Trafikken tilpasses de firbente. Skibussen må vente – for her holdes tradisjonen med hesteskyss ved like.

En tur med disse to innover mot Zug er en vakker opplevelse. Etterpå vanker det brødskalker og vann – og et varmende teppe over ryggen. Omsorgen for dyrene er ikke bare en illusjon her.

En klassisk lunch i alpene er en brettljause, hjemmelagde skinker, bacon og kanskje en kaminwurzn ( laget av superoksen Grå Tyroler og svinekjøtt med masse krydder). Et par lokale økologiske oster hører med. Tilbehøret er grovt tyrolerbrød og masse revet pepperrot. Og så en obstler da….

På toppen av Rufikopfbahn regjerer Alex. Med stor omsorg sørger han for vått og tørt, teppe og en liggestol, jammen tar han ikke en trudelutt med skjeer underveis også. 

Utsikten mot Omeshorn fra hovedgaten. Gjennom dalen på høyre side, vakre Zug, risler elven stille gjennom byen. Skiløpere finner du overalt her.

Lechtalere er opptatt av sine tradisjoner, slike gamle hus tas vare på – og ingen som ikke er innbygger her får anledning til å bygge hus.

Strolzbutikken er kåret til en av verdens beste butikker – uansett bransje. Familiebedriften startet med en skomaker for 85 år siden , er fortsatt i familiens eie – og produserer noen fantastiske skistøvler – håndlagde og individuelt tilpasset din fot. Vindusutstillingen står ikke tilbake for noe.

Hotell Krone ligger midt i sentrum, har en hyggelig uteservering og en prisbelønnet restaurant som kan anbefales. Førsteklasses restauranter er det forøvrig mange av i denne lille byen.

En skidag avsluttes med afterski. Et glass østerrisk sekt smaker godt i solen.

Kaiserschmarren er en sufflepannekake, som snittes opp og serveres med eplemos eller som her kirsebærsaus. Hele landet er et sted for søtmonser, masse herlige kaker og desserter. 

Cafe Olympia ligger ved starten på Bergbahn opp til Oberlech – ta gjerne turen inn og se den utrolige premiesamlingen og les gjerne  gratulasjonstelegrammene. Alle tilhører innehaveren Trude Jochum Beiser, 3 ganger OL vinner i alpint, bl.a i Oslo 1952. Nordmenn tas ekstra godt i mot her.

Kirken i Lech er et samlingspunkt for byens befolkning. Praktisk at den store underjordiske garasjen ligger i kjelleren – for slik ble det plass til barnehave og tilfluktsrom også.

Det siste bildet er dedikert Marit – den er tørr, nesten gratis – og usedvanlig velsmakende for to ferierende damer.

 Nam nam…..

 

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende