Kake til far som avtalt med Minimor……

Orange Lady
Nøttebunn:
200g hasselnøttkjerner, malt
2 1/2 dl sukker
4 eggehviter

Pisk eggehvitene stive med sukker, bland i nøttene, stek på 180 grader C i 30 minutter.Rund form ca 24 cm, smurt godt og med litt bakepapir i bunnen.

Fyll:
1 1/2 dl appelsinjuice
150 g Gudbrandsdalsost (G35)
2  egg
1 dl sukker
1/2 ts kanel
6 gelatinplater
2,5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker

Pynt:
1 boks mandarinbåter
1 pk appelsingelé

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Varm appelsinjuice og rør i revet brunosten  til jevn røre. Avkjøl.
Pisk tykk eggedosis av egg og sukker, bland i osterøra, klem ut vannet av gelatinen, smelt i litt kokende vann. Rør sammen med kanel og ha i røra. Stivpisk kremfløten med vaniliesukker og vend i.
La fyllet stå i kjøleskap i 1/2 time til det har tyknet noe. Ha nøttebunnen på kakefat, og sett kakeform-ringen rundt nøttebunnen, bre fyllet utover nøttebunnen (hvis fyllet er for rennende vil det kunne renne ut i bunnen). Sett i kjøleskap. Lag geléen, og når den er begynt å stivne, fordel mandarinbåtene utover det ganske stive fyllet, hell den nesten stivnede geleen over og sett kaldt.
Pynt med litt frisk mynte eller sitronmelisse på midten


Tips oss hvis dette innlegget er upassende